Oregano & Wine - premiera nowego menu
Już od dziś możecie zamawiać dania restauracji, która tworzy jedyną ofertę menu fine dining na rynku lokalnym. ZiO app wpiera ten debiut!
A co można znaleźć w menu Oregano and Wine? Wśród przystawek, obok tatara z polędwicy wołowej, czy łososia, pojawia się Antipasti – deska serów, wędlin i przekąsek, zaprojektowana dla 2 osób. Są też zupy: kremowy żurek z przepiórczym jajkiem oraz minestrone podawane z ziołowymi grzankami. Na danie główne skuszą się miłośnicy cielęciny, jak i okonia morskiego w towarzystwie małży św. Jakuba i mulli, a fani krewetek uradują się z domowego makaronu tagliatelle Aglio e Olio, w który wkomponowano jeszcze pomidorki koktajlowe, mulle i chorizo.
W menu znalazły się również flagowe desery Cukierni GARDENcity, czyli charmsy - deserowe monoporcje.
Przystawki:
Tatar z polędwicy wołowej, szalotka, majonez lubczykowy, jajko przepiórcze, piklowane borowiki

Orientalny tatar z łososia, marynowany imbir, chipsy krewetkowe, kompresowany ogórek, sezam

Antipasti – deska serów, wędlin i przekąsek - zestaw dla 2 osób

Do każdej przystawki serwowane jest pieczywo.
Zupy:
Kremowy żurek, domowa kiełbasa, ziemniak, jajko przepiórcze

Minestrone, pesto bazyliowe, parmezan, grzanki ziołowe

Dania główne:
Duszona cielęcina, puree ziemniaczane, pieczona brukselka, marchewka baby, pieczarka, musztarda jabłkowa, sos truflowy

Stek z polędwicy wołowej, pieczone warzywa, relish paprykowy, ziemniak hasselback,
grzyby shimeji, demi glace

Okoń morski, małża św. Jakuba, krewetka, mulle, kuskus izraelski, zielone warzywa,
sofrito pomidorowe

Domowy makaron tagliatelle Aglio e Olio, chorizo, krewetki, mulle, pomidorki koktajlowe, ser Pecorino Romano

Ravioli z ricottą i szpinakiem, borowik, pomidor koktajlowy, emulsja winno – maślana, parmezan

Sałatka Cezar, grillowany kurczak, sałata rzymska, parmezan, anchois, grzanki

Desery:

Tropikalna Pokusa
Czekoladowy Sztos
Wiśniowy Ptyś
Karmelkowy Słodziak
Szarlotka Babuni Smith
Malina – Marakuja
9.00 zł
